+4 031 803 48 86

BAC

Turn de racire hibrid BAC - HFL

0,00 lei Incl TVA 0,00 lei Excl TVA

Turnurile de răcire hibrid din gama HFL sunt turnuri cu tiraj forțat, flux în contracurent, ventilatoare centrifugale și răcire în regim hibrid uscat-umed.

Beneficii cheie
  • Economie de apă de neegalat
  • Compact
  • Control igienic eficient
Aplicații tipice
  • Aplicații HVAC și industriale medii și mari
  • Instalații cu regim mic de înălțime
  • Instalații ce necesită economie de apă
  • Instalații cu nivel redus de ceață
  • Amplasarea în spații înguste și instalații care necesită o singură aspirație de aer
  • Instalare în interior
  • Instalații sensibile din punct de vedere sonor

Descriere

Prezentare generală

Economie de apă de neegalat

Sistemul inteligent patentat de control al debitului cu o vană cu 3 căi permite un control precis al temperaturii lichidului de ieșire și economii anuale de apă.

Program de operare ce se adaptează funcționării în regim dry (uscat), în regim adiabatic sau regim combinat ud/uscat.


Compact

Instalare alăturată pentru turnurile cu două celule. Accesul la bazinul de apă este la capătul conexiunii turnului.

Înălțime foarte mică, se potrivește perfect pe acoperișuri sau în spații înguste.

Greutate redusă de funcționare. Bazinul de apă conține doar 1/4 din apa necesară turnurilor de răcire convenționale.


Control excelent al igienei

Funcționarea în modul dry timp de 10 luni pe an este posibilă în funcție de tipul aplicației și de vreme.

Rezervor cu auto-curațare și drenaj pentru a preveni apa stagnanta.

Bazinul de apă este plasat în afara curentului de aer și este accesibil în timpul funcționării.


Zgmot redus

Ventilatoare centrifugale cu zgomot redus pentru un mediu înconjurător mai silențios.

Admisia aerului se realizează pe o singură parte, turnurile de răcire putând fi amplasate în zone mai sensibile la zgomot.


Ușor de instalat

Admisia aerului pe o singură parte permite instalarea turnurilor lângă pereți solizi.

Unități care pot fi amplasate în interior datorită ventilatoarelor centrifugale


Funcționare fiabilă pe tot parcursul anului

În timpul funcționării în regim dry operation pe timpul iernii nu este necesară golirea bazinului. Plasarea bazinului de apă în afara curentului de aer și rezistențele de încălzire  previn înghețarea apei din bazin chiar și atunci când ventilatoarele funcționează la turație maximă.

Funcționare umedă fără ceață datorită serpentinei cu aripioare opționale care reduce umiditatea aerului rejectat prin serpentină.

Sunt disponibile diferite materiale rezistente la coroziune, inclusiv Baltibond, înveliș hibrid patentat, pentru a garanta o durată lungă de viață.

Principiu de funcționare

 

Funcționare dry/uscată

Pompa de apă de sprayere (1) și sistemul de pulverizare (2) sunt oprite și vana de reglare a debitului (vana cu 3 căi) (3) rămâne complet deschisă. Fluidul de proces cald (4) curge atât prin serpentina cu aripioare (5) din partea de sus a turnului de răcire, cât și prin serpentina din partea inferioară a turnului (6). Ventilatorul (7) suflă aerul ambiant (8) peste serpentină și răcește fluidul (9) din interiorul acesteia. În acest mod nu are loc nici consum de apă, nici nu există ceață.

Funcționare adiabatică

Vana de control a debitului (vana cu 3 căi) (1) permite fluidului cald de proces (2) să curgă prin serpentina cu aripioare (3), trecând și prin serpentina primară, din partea de jos a turnului (4). Serpentina este udată de apa pulverizată (5), dar nu există evaporare a apei în scopul degajării căldurii. Ventilatorul (7) suflă aerul peste serpentină, iar o parte din apă se va evapora, ceea ce va umezi aerul ambiant (6). Acest aer saturat are o capacitate de răcire mai bună a fluidul de proces (8) în serpentina cu aripioare. Apa pulverizată cade într-un bazin cu fundul înclinat (9) și se scurge în bazinul cu apă rece (10). Pompa recirculă apa către sistemul de pulverizare. Ceața vizibilă și consumul de apă sunt mult reduse, dacă este menținută temperatura de ieșire a fluidului conform datelor de proiectare.

 

Funcționare umed-uscată

Fluidul cald de proces (1) curge atât prin serpentina cu aripioare (2), cât și prin serpentina primară, din partea de jos a turnului (3). Ventilatorul (4) suflă aerul (5) peste serpentină. În partea de sus unde fluidul cald pătrunde în turn, aerul de refulare este saturat și pre-răcește deja fluidul. Apoi, în serpentina primară, care este udată de sistemul de pulverizare (6) are loc următorul proces de transfer de căldură. Apa pulverizată cade într-un bazin cu fundul înclinat (7) și se scurge în bazinul de apă rece (8). Pompa recirculă apa către sistemul de pulverizare. Atunci când există o sarcină de căldură mai mică sau temperatura ambiantă scade, vana cu 3 căi (9) va controla debitul care trece prin serpentină, astfel încât temperatura de ieșire a fluidului să fie menținută în parametrii de proiectare. Ceața este, de asemenea, minimizată, deoarece există mai puțină apă evaporată și aerul de refulare este încălzit cu ajutorul serpentinei cu aripioare.

Mai mult

Îți mai recomandăm și