Brandul ICS a devenit INTERCOOLING

Turnuri de răcire cu circuit închis BAC

Baltimore Aircoil Company (BAC) este cel mai mare producător internațional de turnuri de răcire. Cu peste 75 de ani de experiență și peste 100 de patente în domeniu, BAC oferă tehnologii de răcire eficiente și fiabile pentru procese industriale, HVAC și de refrigerare.

Turnurile de răcire cu circuit închis sau răcitoarele de lichid funcționează la fel ca cele cu circuit deschis, dar disipă sarcina de căldură a fluidului de proces în aerul ambiant printr-o serpentină. Aceasta izolează fluidul de proces de aerul exterior, menținându-l curat și fără contaminări într-o buclă închisă. În timpul răcirii prin evaporare, căldura ajunge de la circuitul intern (serpentină) la apa de pulverizare, și apoi în aer, sub formă de vapori.

Beneficiile cheie ale turnurilor cu circuit închis

Circuit de răcire fără impurități

Funcționare în regim Dry operation în timpul iernii

Întreținere redusă a sistemului

economy-saver

Costuri totale de operare al sistemului mici datorate economiilor la întreținere, energie și tratarea apei

Asset

Învelișul anti- coroziv hibrid patentat Baltibond

eurovent logo

Certificat Eurovent

Turn de răcire
VXI

turn racire circuit inchis VXI

Prezentare generală

Funcționare fiabilă garantată

Mii de astfel de modele au fost instalate din 1978, ceea ce demonstrează fiabilitatea modelului VXI.

Ventilatoarele, motorul și sistemul de antrenare sunt localizate în fluxul de aer uscat, prevenind condensul și umiditatea. Nu există părti exterioare în mișcare, sistemul fiind capabil să reziste și în condiții grele de mediu.

Sunt disponibile diferite materiale rezistente la coroziune, inclusiv Baltibond, înveliș hibrid patentat, pentru a garanta o durată lungă de viață.

Opțional este disponibilă serpentina cu aripioare și suprafață de schimb de căldură extinsă pentru funcționarea în regim dry operation.


Ideal pentru o funcționare silențioasă

Turnurile de răcire cu circuit închis VXI includ ventilatoare centrifugale interne silențioase pentru un zgomot minim înconjurător.

Admisia aerului pe o singură parte, zona din spate fiind silențioasă, ideal pentru instalare în zone sensibile la zgomot.

Se poate reduce și mai mult zgomotul în timpul funcționării cu atenuatoare de zgomot proiectate și testate în fabrică.


Compact

Design compact, turnurile de răcire putând fi amplasate în spații restrânse

Aspirația pe o singură parte permite instalarea turnurilor lângă pereții clădirilor

Aceste turnuri de răcire pot fi amplasate în interior datorită ventilatoarelor centrifugale


Costuri reduse de transport, montare și instalare

Turnurile de răcire VXI sunt asamblate din fabrică. Modelele de turnuri de răcire cu dimensiuni mai mari sunt livrate în 2 secțiuni pentru o asamblare mai ușoară la locație cu macarale mai mici.

Turnurile VXI pot opera la o capacitate ridicată și o greutate minimă de funcționare. Se pot economisi suporții din oțel, necesari a fi amplasați atât sub echipament, cât și în clădire atunci când turnurile de răcire sunt instalate pe acoperiș.

Turnurile VXI pot fi expediate în containere. Carcasele ventilatorului se pot expedia împreuna cu secțiunea de jos a turnului pentru o asamblare ușoară la locație.

Principiu de funcționare

Fluidul de proces cald (1) intră în serpentină (2) în timp ce apa rece este pulverizată peste serpentină cu ajutorul sistemului de pulverizare (3) situat în partea superioară a turnului de răcire. În același timp, ventilatorul centrifugal (4), situat în partea de jos a unității, suflă aerul ambiant în sus (5) prin turn. În timpul funcționării, căldura este transferată de la serpentina din circuitului intern către apă, apoi ajunge în atmosferă sub formă de vapori, rezultați în urma evaporării apei. Lichidul răcit iese apoi din unitate (6). Bazinul turnului (7) colectează apa rămasă. Pompa de apă pulverizată (8) recirculă apa până la sistemul de pulverizare a apei. Aerul cald saturat (9) părăsește turnul prin separatoarele de picături(10), care îndepărtează picăturile de apă din aer.

Beneficii cheie

 • Fiabil
 • Silențios
 • Compact

Aplicații tipice

 • Aplicații industriale și HVAC mici și medii
 • Amplasarea în spații înguste și instalații care necesită o singură aspirație de aer
 • Instalare de interior
 • Instalații sensibile din punct de vedere sonor
 • Aplicații industriale cu temperaturi ridicate
 • Funcționare în regim Dry operation în timpul iernii
VEZI GAMA PE SITE-UL PRODUCĂTORULUI CONTACTEAZĂ-NE

Turn de răcire
VFL

turn racire circuit inchis VFL

Prezentare generală

Înălțime redusă

Înălțime foarte mică: potrivite pentru amplasare pe acoperiș sau spații strâmte 


Instalare ușoară

Turnurile de răcire VFL sunt asamblate din fabrică și sunt livrate într-o singură bucată, pentru o ridicare și instalare ușoară.

Turnurile VFL pot opera la o capacitate ridicată și o greutate minimă de funcționare. Se pot economisi suporturile din oțel, necesare a fi amplasate atât sub echipament, cât și în clădire atunci când turnurile de răcire sunt instalate pe acoperiș

Admisia aerului pe o singură parte permite instalarea turnurilor lângă pereții solizi.

Aceste turnuri de răcire pot fi amplasate în interior datorită ventilatoarelor centrifugale


Ideal pentru o operare silențioasă

Turnurile de răcire VFL includ ventilatoare centrifugale silențioase amplasate în interior pentru a asigura un zgomot scăzut în jurul unității.

Admisia aerului se realizează pe o singură parte, turnurile de răcire putând fi amplasate în zone mai sensibile la zgomot.

Se poate reduce și mai mult zgomotul în timpul funcționării cu atenuatoare de zgomot proiectate și testate în fabrică


Funcționare fiabilă pe tot parcursul anului

Sunt disponibile diferite materiale rezistente la coroziune, inclusiv Baltibond, înveliș hibrid patentat, pentru a garanta o durată lungă de viață.

Este disponibil opțional Baltiguard Drive System, pentru economie energetică și silențiozitate în timpul nopții. Este un sistem de stand-by ideal în cazul avariei unui motor.

Opțional este disponibilă serpentină cu aripioare și suprafață de schimb de caldură extinsă pentru funcționarea în regim dry operation.

Principiu de funcționare

Fluidul de proces cald (1) intră în serpentină (2) în timp ce apa rece este pulverizată peste serpentină cu ajutorul sistemului de pulverizare (3) situat în partea superioară a turnului de răcire. În același timp, ventilatorul centrifugal (4), situat în partea de jos a unității, suflă aerul ambiant în sus (5) prin turn. În timpul funcționării, căldura este transferată de la serpentina din circuitul intern către apă, apoi ajunge în atmosferă sub formă de vapori. Lichidul răcit iese apoi din unitate (6). Bazinul turnului (7) colectează apa rămasă. Pompa de apă pulverizată (8) recirculă apa până la sistemul de pulverizare a apei. Aerul cald saturat (9) părăsește turnul prin separatoarele de picături(10), care îndepărtează picăturile de apă din aer.

Beneficii cheie

 • Înălțime mică
 • Instalare facilă
 • Silențios

Aplicații tipice

 • Aplicații industriale și HVAC mici și medii
 • Instalații cu regim mic de înălțime
 • Amplasarea în spații înguste și instalații care necesită o singură aspirație de aer
 • Instalare în interior
 • Instalații sensibile din punct de vedere sonor
 • Aplicații industriale la temperaturi ridicate
 • Funcționare în regim Dry operation în timpul iernii
VEZI GAMA PE SITE-UL PRODUCĂTORULUI CONTACTEAZĂ-NE

Turn de răcire
HFL

turn racire circuit inchis HFL

Prezentare generală

Economie de apă de neegalat

Sistemul inteligent patentat de control al debitului cu o vană cu 3 căi permite un control precis al temperaturii lichidului de ieșire și economii anuale de apă.

Program de operare ce se adaptează funcționării în regim dry (uscat), în regim adiabatic sau regim combinat ud/uscat.


Compact

Instalare alăturată pentru turnurile cu două celule. Accesul la bazinul de apă este la capătul conexiunii turnului.

Înălțime foarte mică, se potrivește perfect pe acoperișuri sau în spații înguste.

Greutate redusă de funcționare. Bazinul de apă conține doar 1/4 din apa necesară turnurilor de răcire convenționale.


Control excelent al igienei

Funcționarea în modul dry timp de 10 luni pe an este posibilă în funcție de tipul aplicației și de vreme.

Rezervor cu auto-curațare și drenaj pentru a preveni apa stagnanta.

Bazinul de apă este plasat în afara curentului de aer și este accesibil în timpul funcționării


Zgmot redus

Ventilatoare centrifugale cu zgomot redus pentru un mediu înconjurător mai silențios.

Admisia aerului se realizează pe o singură parte, turnurile de răcire putând fi amplasate în zone mai sensibile la zgomot.


Ușor de instalat

Admisia aerului pe o singură parte permite instalarea turnurilor lângă pereții solizi.

Unități care pot fi amplasate în interior datorită ventilatoarelor centrifugale


Funcționare fiabilă pe tot parcursul anului

În timpul funcționării în regim dry operation pe timpul iernii nu este necesară golirea bazinului. Plasarea bazinului de apă  în afara curentului de aer și rezistențele de încălzire  previn înghețarea apei din bazin chiar și atunci când ventilatoarele funcționează la turație maximă.

Funcționare umedă fără ceată datorită serpentinei cu aripioare opționale care reduce umiditatea aerului rejectat prin serpentină.


Sunt disponibile diferite materiale rezistente la coroziune, inclusiv Baltibond, înveliș hibrid patentat, pentru a garanta o durată lungă de viață
.

Principiu de funcționare

Funcționare dry/ uscată

Pompa de apă de sprayere (1) și sistemul de pulverizare (2) sunt oprite și vana de reglare a debitului (vana cu 3 căi) (3) rămâne complet deschisă. Fluidul de proces cald (4) curge atât prin serpentina cu aripioare (5) din partea de sus a turnului de răcire, cât și prin serpentina din partea inferioară a turnului (6). Ventilatorul (7) suflă aerul ambiant (8) peste serpentină și răcește fluidul (9) din interiorul acesteia. În acest mod nu are loc nici consum de apă, nici nu există ceață.

Funcționare adiabatică

Vana de control a debitului (vana cu 3 căi) (1) permite fluidului cald de proces (2) să curgă prin serpentina cu aripioare (3), trecând și prin serpentina primară, din partea de jos a turnului (4). Serpentina este udată de apa pulverizată (5), dar nu există evaporare a apei în scopul degajării căldurii. Ventilatorul (7) suflă aerul peste serpentină, iar o parte din apă se va evapora, ceea ce va umezi aerul ambiant (6). Acest aer saturat are o capacitate de răcire mai bună a fluidul de proces (8) în serpentina cu aripioare. Apa pulverizată cade într-un bazin cu fundul înclinat (9) și se scurge în bazinul cu apă rece (10). Pompa recirculă apa către sistemul de pulverizare. Ceața vizibilă și consumul de apă sunt mult reduse, dacă este menținută temperatura de ieșire a fluidului conform datelor de proiectare.


Funcționare umed-uscată

Fluidul cald de proces (1) curge atât prin serpentina cu aripioare (2), cât și prin serpentina primară, din partea de jos a turnului (3). Ventilator (4) suflă aerul (5) peste serpentină. În partea de sus unde fluidul cald pătrunde în turn, aerul de refulare este saturat și pre-răcește deja fluidul. Apoi, în serpentina primară, care este udată de sistemul de pulverizare (6) are loc următorul proces de transfer de căldură. Apa pulverizată cade într-un bazin cu fundul înclinat (7) și se scurge în bazinul de apă rece (8). Pompa recirculă apa către sistemul de pulverizare. Atunci când există o sarcină de căldură mai mică sau temperatura ambiantă scade, vana cu 3 căi (9) va controla debitul care trece prin serpentină, astfel încât temperatura de ieșire a fluidului să fie menținută în parametrii de proiectare. Ceața este, de asemenea, minimizată, deoarece există mai puțină apă evaporată și aerul de refulare este încălzit cu ajutorul serpentinei cu aripioare.

Beneficii cheie

 • Economie de apă de neegalat
 • Compact
 • Control igienic eficient

Aplicații tipice

 • Aplicații HVAC și industriale medii și mari
 • Instalații cu regim mic de înălțime
 • Instalații ce necesită economie de apă
 • Instalații cu nivel redus de ceață
 • Amplasarea în spații înguste și instalații care necesită o singură aspirație de aer
 • Instalare în interior
 • Instalații sensibile din punct de vedere sonor
VEZI GAMA PE SITE-UL PRODUCĂTORULUI CONTACTEAZĂ-NE

Turn de răcire
FXVS

turn racire circuit inchis FXVS

Prezentare generală

Eficiență energetică ridicată

Răcirea evaporativă PLUS a turnurilor de răcire FXVS include un sistem combinat de transfer de căldură pentru un consum redus de energie al întregului sistem. Această tehnologie patentată de BAC asigură o eficiență fără egal a rejecției de căldură cu un consum de energie extrem de redus.

Ventilatoarele axiale folosesc jumătate din energia necesară modelelor similare dotate cu ventilatoare centrifugale.

Umplutura Bacross II este configurată în fabrică pentru un transfer ideal apă/aer și o cădere minimă de presiune, garantand eficiența optimă a turnului de răcire.

Motoare cu ventilator de înaltă eficiență.


Mentenanță redusă și inspecție ușoară

Inspecția și mentenanța turnului de răcire se realizează în siguranță, avand un confort de neegalat în interior

Turnurile FXVS au o zonă interioară spațioasă și acces ușor pentru inspecție/ mentenanță.

Accesul în interiorul turnului se realizează cu ajutorul unei uși de dimensiuni mari, iar platforma internă opțională nu necesită îndepărtarea apei din bazin pentru inspecția interiorului unității

Inspecția sistemului de distribuție a apei (bazin de apă caldă și duze) este posibilă din exteriorul unității, chiar și atunci când turnul este în funcțiune.

Ușor de inspectat serpentina în timpul funcționării atat din exterior, cat și din interior prin intermediul separatoarelor de picături detașabile.

Capacul bazinului de distribuție, care este opțional, previne acumularea murdăriei în unitate.

Ușor de inspectat umplutura din interior și prin intermediul grilelor de admisie a aerului detașabile din exterior.

Umplutura patentată Bacross II reduce murdăria și este susținută prin suporți telescopici, ce permit inspecția completă a umpluturii fără demontare.

Autocurățarea bazinului de apă rece și umplerea acestuia deasupra bazinului înclinat pentru a spăla murdăria și resturile.

Ventilatoarele sunt accesibile ușor atât din interior, cât și din exterior

Portul opțional de curățare ajută la îndepărtarea nămolului și a mizeriei din bazinul turnului de răcire.

Capacul filtrului de aspirație anti-vortex detașabil.

Make-up, scurgerea și preaplinul ușor accesibile pentru inspecție și curățare.


Controlul igienei excelent

Turnurile FXVS sunt ușor de curățat și de inspectat reducând riscul apariției bacteriilor (de exemplu Legionella) sau biofilmului în interiorul turnului de răcire.

Umplutura patentată Bacross II reduce murdăria și este susținută prin suporți telescopici, ce permit inspecția completă a umpluturii fără demontare.

Grilele de admisie aer împiedică pătrunderea razelor solare în interiorul turnului pentru a preveni creșterea biologică în turn, filtrează aerul și oprește stropirea apei în exterior.

Separatoarele de picături de înaltă eficiență împiedică ajungerea picăturilor de apă în aer. Performanța lor este testată și certificată de Eurovent.

Portul opțional de curățare ajută la îndepărtarea nămolului și a mizeriei din bazinul turnului de răcire.

Sistemul opțional de conducte cu duze ejectoare ajută la îndepărtarea murdăriei din bazin și împiedică colectarea sedimentelor în bazinul de apă rece.


Performanță sigură pe tot parcursul anului

Performanța termică a turnului de răcire FXVS este testată și certificată CTI-Eurovent.

Sistem de transfer de căldură unic și patentat 

Sistemul de antrenare cu motoare și ventilatoare multiple permite funcționarea în continuare a turnurilor de răcire în cazul avarieriei unui ventilator.

Sunt disponibile diferite materiale rezistente la coroziune, inclusiv Baltibond, înveliș hibrid patentat, pentru a garanta o durată lungă de viață.

O singură intrare și refulare a aerului, se potrivește în majoritatea aplicațiilor


Design ultra silențios

Modelele FXVS includ ventilatoare axiale cu sunet redus pentru emisii de zgomot minime. Pentru reducerea și mai mare a sunetului, pot fi alese ventilatoarele Whisper Quiet.

Atenuatoarele de zgomot sunt proiectate, testate și evaluate din fabrică, fiind disponibile pe partea de intrare a aerului, pentru o reducere și mai mult zgomotul de funcționare.

Admisia aerului pe o singură parte, zona din spate fiind silențioasă, ideal pentru instalare în zone sensibile la zgomot.

Umplutura BACross II ghidează lin apa până în bazin fără zgomot de stropire.


Ușor de instalat

Turnurile de răcire FXVS sunt construite din fabrică și livrate în mai multe secțiuni pentru modele mai mari pentru a reduce dimensiunea și greutatea totală, permițând asamblarea ușoară a secțiunii la fața locului cu macarale mai mici.

Principiu de funcționare

Fluidul cald de proces (1) circulă prin serpentina (2), care este stropită cu apă cu ajutorul unui sistem de pulverizare (3). În paralel cu această pulverizare a apei, ventilatorul axial (4) suflă aerul (5) peste serpentină. Fluidul (6) din interiorul serpentinei este răcit prin procesul de evaporare. Fluidul de proces se deplasează de la partea inferioară pana la partea superioară a serpentinei, deoarece apă pulverizată mai rece și aerul se află în partea de sus a turnului. Apa pulverizată cade umplutură (7) unde este răcită înainte de a cădea în bazinul de apă (8). Pompa de pulverizare (9) recirculă apa răcită spre sistemul de pulverizare. Aerul cald saturat (10) părăsește turnul prin separatoarii de picături (11).

Beneficii cheie

 • Recunoscut pentru eficiența energetică
 • Întreținere și inspecție facilă
 • Control igienic eficient

Aplicații tipice

 • Aplicații HVAC și industriale medii și mari, precum bucle cu pompe de căldură și răcirea compresoarelor de aer
 • Amplasarea în spații înguste și instalații care necesită o singură aspirație de aer
 • Ideal pentru înlocuirea turnurilor existente
VEZI GAMA PE SITE-UL PRODUCĂTORULUI CONTACTEAZĂ-NE

Turn de răcire
PFI

turn racire circuit inchis PFI

Prezentare generală

Cel mai scăzut consum de energie și cel mai mic cost total de operare

Răcire prin evaporare pentru realizarea economiei de energie la nivelul întregului sistem, la temperaturi mai mici de operare

Sistemul OptiCoil, extrem de eficient, crește performanța termică cu până la 30% pentru același volum al serpentinei, scăzând astfel puterea electrică a ventilatorului cu până la 50%.

Elimină potențialele costuri excesive de operare. PFI este certificat Eurovent-CTI pentru apă și glicol. Acest lucru garantează performanța termică și elimină costurile de testare a performanței termice la fața locului.

Se economisește energia de pompare a sistemului prin circuite de serpentină mai scurte cu căderi de presiune mai mici.

Economie la întreținere și la tratarea apei, deoarece turnurile cu circuit închis PFI asigură un circuit de răcire fără impurități.

Costuri scăzute de instalare. PFI are o greutate scăzută, reducând costurile cu structură de susținere și de izolare a vibrațiilor. O cantitate mai mică de glicol este necesară pentru a obține un nivel similar sau superior de transfer de căldură.

Economie de apă și produse chimice de până la 33% deoarece protecția Baltibond Hybrid Coating asigură cicluri ridicate de concentrare a apei.


Funcționare fiabilă pe tot parcursul anului

Funcționarea procesului fără probleme – datorită circuitului închis din turnurile de răcire PFI fluidul de proces și echipamentele sunt protejate de impuritățile din exterior.

Performanța termică a turnurilor de răcire cu circuit închis PFI este testată și certificată de Eurovent.

Pentru funcționarea în perioade extrem de reci, este necesar ca sistemul de pulverizare să fie oprit în perioadele de sarcină redusă, pentru funcționare uscată.

Performanță termică optimă pe toată durata de viață. Testele de laborator au dovedit că sistemul OptiCoil reduce formarea depunerilor pe serpentină.

Mentenanță și perioadă de nefuncționare minimă – Acces complet și ușor la toate componentele critice, inclusiv la serpentină.

Turnurile PFI sunt ușor de curățat și ușor de inspectat, reducand riscurile de igienă cauzate de bacterii (de exemplu Legionella) sau biofilm în interior.

Autocurățarea bazinului de apă rece înclinat spre scurgere pentru a sa preveni acumularea de sedimente.

Grilele de admisie aer împiedică pătrunderea razelor solare în interiorul turnului pentru a preveni creșterea biologică în turn, filtrează aerul și oprește stropirea apei în exterior.

Turn de răcire potrivit pentru înlocuire altor unități, cu performanță termică certificată

Capacitate identică sau mai mare. Soluție ideală similară, care funcționează în funcție de evaluările publicate. PFI este certificat independent Eurovent-CTI pentru diverse fluide de proces.


Nivel de sunet redus

O varietate de ventilatoare sunt disponibile pentru a oferi soluția perfectă pentru orice nivel de sunet necesar.

Atenuatoarele de zgomot pentru apă ating nivele de zgomot apropiate de cele ale turnurilor cu flux transversal. Atenuatoarele de zgomot sunt însoțite  întotdeauna de ventilatoare Whisper Quiet.

Atenuatoarele de sunet- proiectate, testate și evaluate din fabrică sunt disponibile pentru partea de refulare a aerului, astfel încât să reducă și mai mult nivelul de sunet.


Mentenanță ușoară

Turnul de răcire cu circuit închis PFI este mai ușor de întreținut decât alte turnuri de răcire în contracurent produse de alții.

Ușa opțională de inspecție a serpentinei permite accesul complet și ușor la secțiunea de transfer termic.

Sistemul de distribuție a apei BranchLok, permite ca fiecare ramură de sprayere să fie demontată pentru o curățare facilă.

Grilele de admisie aer pot fi îndepărtarea ușoară fără alte instrumente.

Alinierea motorului: este accesibilă din exterior pentru alinierea ușoară a motorului și tensionarea curelei.

Acces complet la bazinul de apă rece cand sunt îndepărtate grilele de admisie aer.

Ventilatoare ușor accesibile prin glisarea ușii de acces.

Portul opțional de curățare ajută la îndepărtarea nămolului și a mizeriei din bazinul turnului de răcire.

Capacul filtrului de aspirație anti-vortex detașabil.


Turnurile PFI pot fi livrate și instalate ușor

Profilele de ghidare înseamnă asamblarea rapidă a turnului de răcire PFI la fața locului.

Profilele de ghidare ajută la reducerea timpului de asamblare a secțiunii cu până la 75%!

Amprentă compactă – PFI perfect pentru spații înguste.

Livrarea în containere este adesea posibilă!

Principiu de funcționare

Turnul de răcire PFI este dotat cu sistemul OptiCoil ™, care include mediul de răcire cu apă pulverizată BAC Versapak (1). Acest lucru îmbunătățește eficiența generală de răcire și asigură o răcire optimă a fluidului cald de proces (2) din interiorul serpentinei (3), care este udat de sistemul de pulverizare (4). Versapak este introdus în structura serpentinei și proiectat pentru o inspecție ușoară. Ventilatorul axial (5) trage aerul ambiant (6) în sus prin turn. Separatorii de picături (7) protejează turnul de resturile care vor fi atrase în unitate. În timpul funcționării, căldura este transferată către apa de pulverizare și apoi în atmosferă, sub formă de porțiuni de apă care se evaporă. Lichidul de proces răcit iese apoi din unitate (8). Bazinul înclinat (9) este bazinul ce colectează apa rămasă. Pompa de pulverizare (10) recirculă apa răcită în vârful turnului. Aerul cald saturat părăsește turnul prin separatoarele de picături (11) care îndepărtează picăturile de apă din aer.

Beneficii cheie

 • Cel mai mic consum de energie și cost de folosire
 • Operare fiabilă pe întreaga perioadă a anului
 • Model ideal pentru înlocuirea unităților existente cu performanțe termice certificate

Aplicații tipice

 • Aplicații HVAC și industriale medii și mari
 • Funcționare în regim Dry operation în timpul iernii
VEZI GAMA PE SITE-UL PRODUCĂTORULUI CONTACTEAZĂ-NE

Turn de răcire
HXI

turn racire circuit inchis HXI

Prezentare generală

Funcționare fără ceață

Funcționare fără ceață, datorită serpentinei cu aripioare care reduce umiditatea aerului rejectat prin serpentină.


Economie de apă de neegalat

Sistemul inteligent patentat de control al debitului cu o vană cu 3 căi permite un control precis al temperaturii lichidului de ieșire și economii anuale de apă.

Program de operare ce se adaptează funcționării în regim dry (uscat), în regim adiabatic sau regim combinat ud/uscat.


Reduce costurilor

Răcire prin evaporare PLUS sistemul unic combinat de transfer de căldură pentru realizarea economiei de energie la nivelul întregului sistem, la temperaturi mai mici de operare

Ventilatorul axial utilizează jumătate din energia necesară unui ventilator centrifugal similar și realizează o capacitate uriașă cu o singură celulă: economisind mai mult!

Utilizează mai puțină apă = costuri mai reduse pentru apă = cheltuieli mai mici pentru tratarea apei


Mentenanță redusă și inspecție ușoară

Inspecția și mentenanța turnului de răcire HXI se realizează în siguranță, avand un confort de neegalat în interior

Turnurile HXI au o zonă interioară spațioasă și acces ușor pentru inspecție/ mentenanță.

Accesul în interiorul turnului se realizează cu ajutorul unei uși de dimensiuni mari, iar platforma internă opțională nu necesită îndepărtarea apei din bazin pentru inspecția interiorului unității 

Ușor de inspectat serpentina în timpul funcționării atat din exterior, cat și din interior prin intermediul separatoarelor de picături detașabile.

Ușor de inspectat umplutura din interior și prin intermediul grilelor de admisie aer detașabile din exterior.

Foile de umplutura patentate Bacross II reduc murdăria, permițând inspecția completă a umpluturii fără demontare. Se poate opta pentru pachete de umplutură BACross ce pot fi îndepărtate rapid și ușor pentru curățarea umpluturii.

Autocurățarea bazinului de apă rece și umplerea acestuia deasupra bazinului înclinat pentru a spăla murdăria și resturile.

Capacul filtrului de aspirație anti-vortex detașabil.

Sistemul de make-up, scurgerea și preaplinul ușor accesibile pentru inspecție și curățare.


Funcționare flexibilă

Sistemul de antrenare cu motoare și ventilatoare multiple permite funcționarea în continuare a turnurilor de răcire în cazul avarieriei unui ventilator.

Sunt disponibile diferite materiale rezistente la coroziune, inclusiv Baltibond, înveliș hibrid patentat, pentru a garanta o durată lungă de viață.

Aspirația și refularea aerului pe o singură parte este potrivită în majoritatea aplicațiilor.

Sistem unic și brevetat de transfer de căldură avand atat serpentină, cat și umplutură, fiind potrivit pentru aplicații cu cerințe stricte de temperatură și provocări termice.

Sistem patentat de control inteligent al debitului!


Siguranță maximă în funcționare

Unitățile HXI sunt ușor de curățat și inspectat, reducand riscul de igienă cauzat de bacterii sau biofilm în interior.

Grilele de admisie aer împiedică pătrunderea razelor solare în interiorul turnului pentru a preveni creșterea biologică în turn, filtrează aerul și oprește stropirea apei în exterior.

Umplutura patentată BACross reduce murdărirea.

Separatorii de picături certificate Eurovent, împiedică ajungerea picăturilor de apă în aer.

Principiu de funcționare


Funcționarea în modul de economisire a energiei

Fluidul de proces cald (1) curge atât prin serpentina cu aripioare (2), cât și prin serpentina primară (3). Ventilatorul axial (4) sufla aerul (5) peste ambele serpentine și peste umplutură (6). În partea de sus unde fluidul cald pătrunde în turn, aerul de refulare (7) este saturat și pre-răcește fluidul. Apoi, în serpentina primară, care este udată de sistemul de pulverizare (8) are loc următorul proces de transfer de căldură. Fluidul răcit iese (9) din turn pe la partea superioară a serpentinei cu aripioare. Apa de pulverizare curge mai departe peste umplutură îmbunătățind procesul de transfer de căldură prin răcirea în continuare a apei de pulverizare. Apa este colectată într-un bazin înclinat (10) și o pompă (11) recirculă din nou apa răcită peste serpentina primară. Atunci când există o sarcină de căldură mai mică sau temperatura ambiantă scade, vana cu 3 căi (12) va controla debitul care trece prin serpentină, astfel încât temperatura de ieșire a fluidului să fie menținută în parametrii de proiectare. Ceața este, de asemenea, minimizată, deoarece există mai puțină apă evaporată și aerul de refulare este încălzit cu ajutorul serpentinei cu aripioare.

Beneficii cheie

 • Fără ceață
 • Economie de apă
 • Costuri eficiente

Aplicații tipice

 • Aplicații HVAC și industriale medii și mari
 • Instalații ce necesită economie de apă
 • Instalații cu nivel redus de ceață
VEZI GAMA PE SITE-UL PRODUCĂTORULUI CONTACTEAZĂ-NE

Turn de răcire
NEXUS

turn racire circuit inchis NEXUS

Prezentare generală

Timp maxim de funcționare

Unitățile sunt certificate CTI-Eurovent, garantand performanța termică și elimină costurile de testare a performanței termice pe teren.

Module individuale independente care garantează redundanță.

Materialele rezistente la coroziune sunt standard pentru o durată de viață maximă a echipamentului: oțel inoxidabil hCore ™ Tehnologie de transfer de căldură combinată cu acoperire hibridă Baltibond pe toate componentele structurale, cu rezistență la coroziune echivalentă cu inox SST 304L

Bazinul de apă rece DiamondClear ™, în curs de patentare, poate fi inspectat în timp ce unitatea este în funcțiune.

Sistemele cu ventilatoare EC sunt amplasate în interiorul unității, în aerul uscat, prevenind condensul și eliminând problemele de coroziune și defecțiunile premature.

Ventilatoarele cu acționare directă elimină eventualele defecțiuni mecanice.


Cele mai mici costuri de operare

Sistemul de control inovator iPilot ™ cu inteligență brevetată funcționează în mai multe moduri pentru a optimiza atât economiile de apă, cât și de energie, în funcție de nevoile și preferințele beneficiarului.

Tehnologia patentată de transfer de căldură hCore ™ oferă un randament termic ridicat (umed și uscat) cu o amprentă la sol scăzută, maximizând atât economia de apă, cât și cea de energie.

Designul DiamondClear ™ în curs de patentare, optimizează distribuția aerului peste serpentină, asigurând auto-curățare continuă, reducând volumul de apă pulverizată cu până la 60% și tratamentul apei, precum și costurile energetice ale pompei de pulverizare.

Sistemul cu ventilatoare EC are o eficiență superioară care depășește cerințele clasei de eficiență IE4. Electronica integrată a motoarelor EC permite controlul turației pentru o eficiență maximă a sistemului, la un consum semnificativ mai redus de energie.

Ventilatoarele radiale eficiente din punct de vedere energetic oferă economii de până la 40% față de ventilatoarele centrifugale standard și oferă o capacitate statică externă ridicată.


Cel mai mic impact asupra mediului

Designul DiamondClear ™ în curs de patentare asigură o autocurățare continuă a unității. În timpul opririi, suprafețele înclinate se scurg complet, evitând astfel apa stagnantă din interiorul turnului de răcire și riscul de sedimentare a impurităților.

Bazinul de colectare extern cu un volum de apă mai scăzut cu 80% reduce consumul de substanțe chimice și elimină necesitatea de a accesa interiorul unității pentru curățare.

Posibilitatea de a utiliza sisteme de tratare a apei care permit drenarea de la turnul de răcire la apa de suprafață.

Bazinul de colectare complet închis elimină orice pătrundere a soarelui, prevenind creșterea biologică.

Acoperire hibridă Baltibond, cu un finisaj neted al suprafeței, reduce dezvoltarea biofilmului.

Garantarea siguranței operaționale prin sistemul de biocid UV fără substanțe chimice opțional ce poate fi instalat din fabrică 


Cele mai mici costuri de instalare

Poate fi instalat ca o singură piesă sau ca module individuale care se încadrează într-un lift de marfă.

Greutate cu până la 35% mai mică, amprentă la sol mai mică cu 40% și înălțimea mai mică cu 1,5 m.

Designul Plug & Play cu sistemul inovator de control iPilot ™ și electronica integrată a motoarelor EC, care elimină necesitatea convertizoarele de frecvență externe, filtrele electronice și cablurile ecranate la fața locului.

Bazinul de colectare a apei modular este inclus standard pentru conexiuni ale fluidului de proces într-un singur punct.

Nu este necesară pasivarea datorită structurii complet rezistente la coroziune și a tehnologiei de transfer de căldură hCore ™ .

Presiunea ventilatoarelor permite instalarea unităților în interior.


Cea mai mică întreținere

Designul DiamondClear ™ în curs de patentare, asigură o autocurățare continuă a unității prin suprafețele complet înclinate, un impact constant al căderii apei de pulverizare, viteze ridicate ale apei și un volum de apă mai scăzut cu 80% (fără apă stagnantă în interiorul unității) minimizând nevoia de întreținere prin reducerea acumulării de murdărie și creștere biologică. 

Bazinul extern de apă rece cu pompa de pulverizare, ventilatorul cu acționare directă în sistem uscat, sistemul de distribuție a apei și separatorii de picături sunt ușor accesibile din exterior fără a fi nevoie de scări permanente sau platforme.

Sistemul cu ventilare EC permite o inspecție ușoară și nu necesită nicio întreținere.

Inspecția și mentenanța pieselor critice este posibilă în timpul funcționării

Acoperire hibridă Baltibond și oțel inoxidabil pentru o finisare netedă a suprafeței ce facilitează curățarea internă.

Principiu de funcționare

Turnul de răcire hibrid Nexus ™ constă din unul sau mai multe module, fiecare cu propria serpentină hCore ™ (1), sistem de pulverizare (2) și sistem de acționare a ventilatorului EC (3).

Când un modul funcționează prin evaporare, fluidul de proces cald (4) circulă prin schimbătorul de căldură hCore ™, care este udat de sistemul de pulverizare. În același timp, sistemul (sistemele) de acționare a ventilatorului EC suflă aerul ambiant (5) în sus prin schimbătorul de căldură. O parte din apa de pulverizare se evaporă și răcește fluidul de proces, care apoi iese din unitate (6). Apa de pulverizare rămasă curge înapoi în bazinul extern înclinat (7), unde este colectată. O pompă de apă pulverizată (8) recirculă apa până la sistemul de pulverizare. Aerul cald saturat (9) părăsește răcitorul prin separatoare de picături (10), care îndepărtează picăturile de apă din aer.

Când un modul funcționează dry, pompa de pulverizare este oprită. Căldura fiind transferată de la fluidul de proces în aerul ambiant prin transfer de căldură sensibilă.

Construcția modulară și sistemul de control iPilot ™ al turnului de răcire Nexus ™ permite mai multe moduri de operare pentru a adapta apa și performanța  energetică la nevoile dumneavoastră. Inteligența integrată oferă posibilitatea de a echilibra eficient economiile de apă și energie și de a realiza cele mai mici costuri de operare posibile.


Funcționarea în modul de economisire a energiei

Economiile de energie sunt maximizate utilizând puterea maximă a răcirii prin evaporare. În perioadele în care temperaturile ambientale sau încărcările din clădire sau proces sunt relativ ridicate, răcitorul hibrid modular Nexus ™ funcționează cu toate sistemele de pulverizare active în toate modulele. În condiții neproiectate, sistemul ventilatorului EC va reduce automat și inteligent viteza ori de câte ori este posibil. Dacă sarcina este asigurată, ventilatoarele și pompele de pulverizare se vor opri.

Modul Nexus

În modul revoluționar Nexus, se poate acorda prioritate economiilor de apă și energie pentru a obține echilibrul corect al ambelor. Condițiile climatice, capacitatea de răcire și costurile apei și energiei pot determina setările specifice, care pot fi ajustate cu ușurință după cum este necesar. Se poate specifica importanța apei față de economiile de energie pentru a obține automat echilibrul potrivit pentru fiecare aplicație.

Funcționarea în modul de economisire a energiei

În modul de economisire a apei, economiile de apă sunt maximizate prin aplicarea de apă pulverizată la serpentina hCore ™ automat, inteligent și numai atunci când este absolut necesar pentru a îndeplini cerințele de răcire. Sistemul de control iPilot ™ pulverizează apă separat fiecărui modul, pentru a minimiza utilizarea apei și a maximiza economiile.

Beneficii cheie

 • Timp îndelungat de funcționare
 • Costuri scăzute de operare
 • Impact scăzut asupra mediului

Aplicații tipice

 • Aplicații HVAC mici și medii și aplicații industriale ușoare, cu accent pe fiabilitate, eficiență și întreținere minimă
 • Amplasarea în spații înguste și instalații cu limitări de înălțime
 • Instalare de interior
 • Instalații ce necesită economie de apă
VEZI GAMA PE SITE-UL PRODUCĂTORULUI CONTACTEAZĂ-NE

SERVICIILE NOASTRE

3d

Soluții tehnice și proiectare 3D

icon racire

Distribuție și instalare de echipamente

icon

Lucrări de montaj

servicii hvac la cheie icon

Proiecte la cheie

icon control de la distanță

Sisteme de automatizare și monitorizare la distanță

icon mobilitate

Reabilitare și modernizare pentru orice tip de turnuri de răcire

icon man at work

Service și asistență post-vânzare