Brandul ICS a devenit INTERCOOLING

Turnuri de răcire cu circuit deschis BAC

Baltimore Aircoil Company (BAC) este cel mai mare producător internațional de turnuri de răcire. Cu peste 75 de ani de experiență și peste 100 de patente în domeniu, BAC oferă tehnologii de răcire eficiente și fiabile pentru procese industriale, HVAC și de refrigerare.

Turnurile de răcire cu circuit deschis elimină căldura din sistemele de răcire în atmosferă. Apa caldă de proces este distribuită peste umplutură (mediu de transfer termic) pentru a realiza schimbul de căldură cu aerul introdus de ventilator prin turnul de răcire. În timpul acestei răciri prin evaporare, o mică parte din apă se evaporă , în timp ce apa de proces rămasă se răcește.

Beneficiile cheie ale turnurilor în circuit deschis

fulg icon

Răcire foarte eficientă

icon termometru

Permit atingerea temperaturilor de ieșire scăzute

icon

Amprentă la sol scăzută

Asset

Învelișul anti-coroziv hibrid patentat Baltibond

image4

Consum redus de energie

eurovent logo

Certificat Eurovent

Turn de răcire
VTO/1

turn de racire vt

Prezentare generală

Funcționare fiabilă garantată

Din 1978, mii de astfel de modele au fost instalate la nivel global, demonstrând fiabilitatea modelului VT0/1, cunoscut anterior drept VXT.

Ventilatoarele, motorul și sistemul de antrenare sunt localizate în fluxul de aer uscat, prevenind condensul și umiditatea. Nu există părti exterioare în mișcare, sistemul fiind capabil să reziste și în condiții grele de mediu.

Performanța termică a turnurilor de răcire VT0/1 este testată și certificată de către Eurovent.

Sunt disponibile diferite materiale rezistente la coroziune, inclusiv Baltibond, înveliș hibrid patentat, pentru a garanta o durată lungă de viață.


Ideal pentru o funcționare silențioasă

Turnurile de răcire VT0 / 1 includ ventilatoare centrifugale silențioase amplasate în interior pentru a asigura un zgomot scăzut în jurul unității.

Admisia aerului se realizează pe o singură parte, turnurile de răcire putând fi amplasate în zone mai sensibile la zgomot.

Se poate reduce și mai mult zgomotul în timpul funcționării cu atenuatoare de zgomot proiectate și testate în fabrică.


Compact 

Design compact, turnurile de răcire putând fi amplasate în spații înguste

Aspirația pe o singură parte permite instalarea turnurilor lângă pereții clădirilor

Aceste turnuri de răcire pot fi amplasate în interior datorită ventilatoarelor centrifugale


Costuri reduse de transport, montare și instalare

Turnurile de răcire VT0 / 1 sunt asamblate din fabrică. Modelele de turnuri de răcire cu dimensiuni mai mari sunt livrate în 2 secțiuni pentru o asamblare mai ușoară la locație cu macarale mai mici.

Turnurile VT0 / 1 pot opera la o capacitate ridicată și o greutate minimă de funcționare. Se pot economisi suporturile din oțel, necesare a fi amplasate atât sub echipament, cât și în clădire atunci când turnurile de răcire sunt instalate pe acoperiș.

Turnurile VT0 /1 pot fi expediate în containere. Carcasele ventilatorului se pot expedia împreuna cu secțiunea de jos a turnului pentru o asamblare ușoară la locație.


Mentenanță ușoară

Acces ușor la toate componentele mecanice, inclusiv la rulmenții axului ventilatorului


Pachetele de umplutură individuale
BACount permit o inspecție și o curățare completă și ușoară, prevenind înlocuirea completă a pachetelor de umplutură.

Principiu de funcționare

Apa caldă de proces (1) pătrunde în sistemul de pulverizare (2) prin partea superioară a turnului de răcire unde este distribuită peste umplutură (3). În același timp, ventilatorul centrifugal (4), situat în partea de jos a turnului de răcire, suflă aerul ambiant (5) în sus prin turn. În timp ce apa caldă de proces intră în contact cu aerul rece, acesta din urmă se încălzește și o parte din apa de proces este evaporată, rezultând un transfer optim de căldură. În bazinul turnului (6) este colectată apa răcită (7) care este trimisă către sursa de căldură a procesului. Aerul caldsaturat (8) părăsește turnul de răcire prin separatoarelede picături (9).

Beneficii cheie

 • Fiabil
 • Silențios
 • Compact

Aplicații tipice

 • Aplicații industriale și HVAC mici și medii
 • Amplasarea în spații înguste și instalații care necesită o singură aspirație de aer
 • Instalare în interior
 • Instalații sensibile din punct de vedere sonor
 • Aplicații industriale cu temperaturi ridicate
VEZI GAMA PE SITE-UL PRODUCĂTORULUI CONTACTEAZĂ-NE

Turn de răcire
VTL-E

turn racire circuit deschis vtl e

Prezentare generală

Înălțime redusă

Înălțime foarte mică: potrivite pentru amplasare pe acoperiș sau spații strâmte 


Instalare ușoară

Turnurile de răcire VTL-E sunt asamblate din fabrică și sunt livrate într-o singură bucată, pentru o ridicare și instalare ușoară.

Turnurile VTL-E pot opera la o capacitate ridicată și o greutate minimă de funcționare. Se pot economisi suporturile din oțel, necesare a fi amplasate atât sub echipament, cât și în clădire atunci când turnurile de răcire sunt instalate pe acoperiș

Admisia aerului pe o singură parte permite instalarea turnurilor lângă pereții solizi.

Aceste turnuri de răcire pot fi amplasate în interior datorită ventilatoarelor centrifugale


Ideal pentru o operare silențioasă

Turnurile de răcire VTL-E includ ventilatoare centrifugale silențioase amplasate în interior pentru a asigura un zgomot scăzut în jurul unității.

Admisia aerului se realizează pe o singură parte, turnurile de răcire putând fi amplasate în zone mai sensibile la zgomot.

Se poate reduce și mai mult zgomotul în timpul funcționării cu atenuatoare de zgomot proiectate și testate în fabrică


Funcționare fiabilă pe tot parcursul anului

Sunt disponibile diferite materiale rezistente la coroziune, inclusiv Baltibond, înveliș hibrid patentat, pentru a garanta o durată lungă de viață.

Este disponibil opțional Baltiguard Drive System, pentru economie energetică și silențiozitate în timpul nopții. Este un sistem de stand-by ideal în cazul avariei unui motor.

Performanța termică a VTL-E este certificată Eurovent.


Mentenanță ușoară

Acces ușor la toate componentele mecanice, inclusiv la rulmenții axului ventilatorului

Pachetele de umplutură individuale BACount permit o inspecție și o curățare completă și ușoară, prevenind înlocuirea completă a pachetelor de umplutură.

Principiu de funcționare

Apa caldă de proces (1) pătrunde în sistemul de pulverizare (2) prin partea superioară a turnului de răcire unde este distribuită peste umplutură (3). În același timp, ventilatorul centrifugal (4), situat în partea de jos a turnului de răcire, suflă aerul ambiant (5) în sus prin turn. În timp ce apa caldă de proces intră în contact cu aerul rece, acesta din urmă se încălzește și o parte din apa de proces se evaporă, rezultând un transfer optim de căldură. În bazinulturnului (6) este colectată apa răcită (7) care este trimisă către sursa de căldură a procesului. Aerul cald saturat (8) părăsește turnul de răcire prin separatoarele de picături (9).

Beneficii cheie

 • Înălțime mică
 • Instalare facilă
 • Silențios

Aplicații tipice

 • Aplicații industriale și HVAC mici și medii
 • Instalații cu regim mic de înălțime
 • Instalare în interior
 • Aplicații industriale cu temperaturi ridicate
 • Amplasarea în spații înguste și instalații care necesită o singură aspirație de aer
VEZI GAMA PE SITE-UL PRODUCĂTORULUI CONTACTEAZĂ-NE

Turn de răcire
S1500E

turn racire circuit deschis SE

Prezentare generală

Nivele de sunet extrem de scăzute 

Sunt disponibile diferite tipuri de ventilatoare, precum cele axiale, foarte silențioase, sau ventilatoarele Wisper Quiet, ce asigură un sunet înconjurător minimal.

Umplutura BACross ghidează lin apa în bazin, fără sunet de curgere.

Admisia aerului pe o singură parte, zona din spate fiind silențioasă, ideal pentru instalare în zone sensibile la zgomot.

Gama XES1500E are motoare mai mici ce garantează un nivel de zgomot extrem de scăzut.

Atenuatoarele de sunet- proiectate, testate și evaluate din fabrică sunt disponibile pentru partea de admisia a aerului, astfel încât să reducă și mai mult nivelul de sunet.


Economie de energie de neegalat

Răcire prin evaporare pentru realizarea economiei de energie la nivelul întregului sistem, la temperaturi mai mici de operare

Ventilatoarele axiale folosesc jumătate din energia necesară unităților cu ventilatoare centrifugale.

Economisește kW la pompă! Sistemul gravitațional de distribuție a apei înseamna o pompă cu înălțime de pompare mai mică. În perioadele cu încărcare redusă, sistemul de baraj închide parțial bazinul pentru apă caldă, economisind energia de pompare.

Umplutura BACross este configurată din fabrică pentru asigurarea unui contact cât mai eficient între apă/aer și o cădere de presiune scăzută a aerului pentru răcire eficientă, cu consum limitat de energie.

Motoare cu ventilator de înaltă eficiență

Sistemul de antrenare cu motoare și ventilatoare multiple permite funcționarea în continuare a turnurilor de răcire în cazul avarierii unui ventilator.

Gama XES1500E are motoare mai mici pentru a reduce consumul de energie electrică, pentru aceeași capacitate de răcire.


Mentenanță redusă și inspecție ușoară

Acces sigur și confort de neegalat. Inspecția și mentenanța turnului de răcire se poate realiza stând în picioare.

Turnurile S1500E au o zonă interioară spațioasă și acces ușor pentru inspecție/ mentenanță.

Accesul în interiorul turnului se realizează cu ajutorul unei uși de dimensiuni mari, iar platforma internă opțională nu necesită îndepărtarea apei din bazin pentru inspecția interiorului unității sau a pachetului de umplutură.

Inspecția sistemului de distribuție a apei (bazin de apă caldă și duze) este posibilă din exteriorul unității, chiar și atunci când turnul este în funcțiune.

Capacul bazinului de distribuție, care este opțional, previne acumularea murdăriei în unitate

Se poate inspecta și curăța cu ușurință umplutura BACross foaie cu foaie fără a fi necesară demontarea. Designul BACross reduce murdăria. Opțional se pot alege suporții telescopici pentru înlocuirea ușoară a foilor de umplutură.

Umplutura include și separatorii de picături, care sunt testați și certificați Eurovent.

Autocurățarea bazinului de apă rece și umplerea acestuia deasupra bazinului înclinat pentru a spăla murdăria și resturile.

Ventilatoarele sunt accesibile ușor atât din interior, cât și din exterior

Portul opțional de curățare ajută la îndepărtarea nămolului și a mizeriei din bazinul turnului de răcire.

Capacul filtrului de aspirație anti-vortex detașabil.

Sistemul opțional de conducte cu duze ejectoare ajută la îndepărtarea murdăriei din bazin și împiedică colectarea sedimentelor în bazinul de apă rece.

Sunt disponibile diferite materiale rezistente la coroziune, inclusiv Baltibond, înveliș hibrid patentat, pentru a garanta o durată lungă de viață.

Grinda opțională de demontare a motorului ce asigură înlocuirea ușoară a motorului


Controlul igienei excelent

Inspecție adecvată a igienei fără oprirea unității.

Turnurile S1500E sunt ușor de curățat și de inspectat reducând riscul apariției bacteriilor (de exemplu Legionella) sau biofilmului în interiorul turnului de răcire.

Autocurățarea bazinului de apă rece și umplerea acestuia deasupra bazinului înclinat pentru a spăla murdăria și resturile.

Umplutura BACross reduce murdăria putând fi curățată ușor placă cu placă fără demontare.

Umplutura include și separatorii de picături, care sunt testați și certificați Eurovent.

Grilele de admisie aer împiedică pătrunderea razelor solare în interiorul turnului pentru a preveni creșterea biologică în turn, filtrează aerul și oprește stropirea apei în exterior.

Capacul bazinului de distribuție, care este opțional, previne acumularea murdăriei în unitate 

Portul opțional de curățare ajută la îndepărtarea nămolului și a mizeriei din bazinul turnului de răcire.

Sistemul opțional de conducte cu duze ejectoare ajută la îndepărtarea murdăriei din bazin și împiedică colectarea sedimentelor în bazinul de apă rece.


Unitate ideală pentru înlocuirea unui turn vechi

Aspirația și refularea aerului pe o singură parte este potrivită în majoritatea aplicațiilor.

Unitățile S1500E sunt ideale pentru înlocuirea turnurilor vechi. Ventilatoarele cu motoare mici și presiune redusă de pulverizare permit re-utilizarea tabloului electric existent.

Turnurile de răcire S1500E sunt construite din fabrică și livrate în 1 sau 2 secțiuni pentru a reduce dimensiunea și greutatea totală, permițând asamblarea ușoară a secțiunii la fața locului cu macarale mai mici.


Funcționare fiabilă pe tot parcursul anului

Inspecția în timpul funcționării menține unitatea într-o starea optimă

Previne înghețul în timpul operării iarna

Performanța termică a turnului de răcire S1500E este testată și certificată de Eurovent.

Sistemul de antrenare cu motoare și ventilatoare multiple permite funcționarea în continuare a turnurilor de răcire în cazul avarieriei unui ventilator.

Sunt disponibile diferite materiale rezistente la coroziune, inclusiv Baltibond, înveliș hibrid patentat, pentru a garanta o durată lungă de viață.

Principiu de funcționare

Apa caldă de proces (3) de la sursa de căldură intră în sistemul de distribuție a apei (8) în partea superioară a turnului de răcire unde este distribuită peste umplutură (6). În același timp, ventilatoarele axiale, situate în partea superioară a unității, trag aerul (1) din partea exterioară peste umplutură. Grilele de admisie protejează turnul de resturile ce pot fi atrase în turnul de răcire. În timp ce apa caldă de proces vine în contact cu aerul rece, acesta din urmă se încălzește și o parte din apa de proces se evaporă, eliminand căldura din apa rămasă. Bazinul înclinat (7) este bazinul ce colectează apa răcită care revine la sursa de căldură a procesului (4). Aerul cald saturat (2) trece mai întâi prin separatoarele de picături (9), care îndepărtează picăturile de apă din aer și apoi ies din turn în partea de sus.

Beneficii cheie

 • Nivele de sunet extrem de reduse, similare cu unitățile de răcire centrifugale dotate cu atenuatoare de zgomot
 • Economie de energie de neegalat, cu amortizare în mai puțin de 2 ani.
 • Întreținere și inspecție rapide, ce reduc cu până la 25% costurile anuale de întreținere

Aplicații tipice

 • Aplicații industriale și HVAC medii
 • Înlocuiri de echipamente existente (atât de tip contracurent cât și de tip curent transversal)
 • Spații strâmte
 • Instalații care necesită o singură admisie de aer
VEZI GAMA PE SITE-UL PRODUCĂTORULUI CONTACTEAZĂ-NE

Turn de răcire
S3000E

turn racire circuit deschis SE

Prezentare generală

Nivele de sunet extrem de scăzute

Sunt disponibile diferite tipuri de ventilatoare, precum cele axiale, foarte silențioase, sau ventilatoarele Wisper Quiet, ce asigură un sunet înconjurător minimal.

Umplutura BACross ghidează lin apa în bazin, fără sunet de curgere.

Gama XES3000E are motoare mai mici ce garantează un nivel de sunet extrem de scăzut.

Atenuatoarele de zgomot- proiectate, testate și evaluate din fabrică sunt disponibile pentru partea de admisia a aerului, astfel încât să reducă și mai mult nivelul de sunet.


Economie de energie de neegalat

Răcire prin evaporare pentru realizarea economiei de energie la nivelul întregului sistem, la temperaturi mai mici de operare

Ventilatorul axial utilizează jumătate din energia necesară unui ventilator centrifugal similar

Economisește kW la pompă! Sistemul gravitațional de distribuție a apei înseamna o pompă cu înălțime de pompare mai mică. În perioadele cu încărcare redusă, sistemul de baraj închide parțial bazinul pentru apă caldă, economisind energia de pompare.

Umplutura BACross este configurată din fabrică pentru asigurarea unui contact cât mai eficient între apă/aer și o cădere de presiune scăzută a aerului pentru răcire eficientă, cu consum limitat de energie.

Motoare cu ventilator de înaltă eficiență

Gama XES3000E are motoare mai mici pentru a reduce consumul de energie electrică, pentru aceeași capacitate de răcire.


Mentenanță redusă și inspecție ușoară

Turnurile S3000E au o zonă interioară spațioasă și acces ușor pentru inspecția în siguranță a componentele interioare ale unității.Confort de neegalat, în timp ce stai în interior.

Se poate opta pentru îmbunătățirea interiorului unității prin adăugarea unei platforme și unei scări pentru acces rapid și sigur la toate componentele unității.

Accesul în interiorul turnului se realizează cu ajutorul unei uși de dimensiuni mari, iar platforma internă opțională nu necesită îndepărtarea apei din bazin pentru inspecția interiorului unității sau a umpluturii.

Se poate inspecta și curăța cu ușurință umplutura BACross foaie cu foaie fără a fi necesară demontarea. Designul BACross reduce murdăria. Opțional se pot alege suporții telescopici pentru înlocuirea ușoară a foilor de umplutură.

Umplutura include și separatorii de picături, care sunt testați și certificați Eurovent.

Inspecția sistemului de distribuție a apei (bazin de apă caldă și duze) este posibilă din exteriorul unității, chiar și atunci când turnul este în funcțiune.

Capacul bazinului de distribuție, care este opțional, previne acumularea murdăriei în unitate

Autocurățarea bazinului de apă rece și umplerea acestuia deasupra bazinului înclinat pentru a spăla murdăria și resturile.

Ventilatoarele sunt accesibile ușor atât din interior, cât și din exterior

Portul opțional de curățare ajută la îndepărtarea nămolului și a mizeriei din bazinul turnului de răcire.

Capacul filtrului de aspirație anti-vortex detașabil.

Sistemul opțional de conducte cu duze ejectoare ajută la îndepărtarea murdăriei din bazin și împiedică colectarea sedimentelor în bazinul de apă rece.

Sunt disponibile diferite materiale rezistente la coroziune, inclusiv Baltibond, înveliș hibrid patentat, pentru a garanta o durată lungă de viață.


Controlul igienei excelent

Turnurile S3000E sunt ușor de curățat și de inspectat reducând riscul apariției bacteriilor (de exemplu Legionella) sau biofilmului în interiorul turnului de răcire.

Autocurățarea bazinului de apă rece și umplerea acestuia deasupra bazinului înclinat pentru a spăla murdăria și resturile.

Umplutura BACross reduce murdăria putând fi curățată ușor placă cu placă fără demontare.

Umplutura include și separatorii de picături, care sunt testați și certificați Eurovent.

Grilele de admisie aer împiedică pătrunderea razelor solare în interiorul turnului pentru a preveni creșterea biologică în turn, filtrează aerul și oprește stropirea apei în exterior.

Capacul bazinului de distribuție, care este opțional, previne acumularea murdăriei în unitate

Portul opțional de curățare ajută la îndepărtarea nămolului și a mizeriei din bazinul turnului de răcire.

Sistemul opțional de conducte cu duze ejectoare ajută la îndepărtarea murdăriei din bazin și împiedică colectarea sedimentelor în bazinul de apă rece.


Funcționare fiabilă pe tot parcursul anului

Performanță termică maximă – îndeplinește orice nevoie de debit și temperatură.

Performanța termică a turnului de răcire S3000E este testată și certificată de Eurovent.

Sistemul patentat de umplere BACross cu contact maxim apă-aer oferă performanțe imbatabile la transferul termic.

Sunt disponibile diferite materiale rezistente la coroziune, inclusiv Baltibond, înveliș hibrid patentat, pentru a garanta o durată lungă de viață.

Opțional este disponibil sistemul de antrenare cu reductor, pentru o eficiență mai bună și o întreținere redusă.

Principiu de funcționare

Apa caldă de proces (1) de la sursa de căldură intră în sistemul de distribuție a apei (2) în partea superioară a turnului de răcire unde este distribuită peste umplutură (3). În același timp, ventilatoarele axiale, situate în partea superioară a unității, trag aerul (4) din partea exterioară a unității peste umplutură. Grilele de admisie protejează unitatea de resturile ce pot fi atrase în turnul de răcire. În timp ce apa caldă de proces vine în contact cu aerul rece, acesta din urmă se încălzește și o parte din apa de proces se evaporă, ceea ce elimină căldura din apa rămasă. Bazinul înclinat (6) este bazinul ce colectează apa răcită care revine la sursa de căldură a procesului (7). Aerul cald saturat (8) trece mai întâi prin separatoarele de picături (9), care îndepărtează picăturile de apă din aer și apoi ies din turn în partea de sus.

Beneficii cheie

 • Nivele de sunet extrem de scăzute, superioare turnurilor în contracurent cu ventilatore axiale
 • Economie de energie de neegalat, cu amortizare în mai puțin de 2 ani
 • Întreținere și inspecție rapide, ce reduc cu până la 25% costurile anuale de întreținere

Aplicații tipice

 • Aplicații industriale și HVAC medii și mari
 • Înlocuirea turnurilor din beton, cu tiraj natural sau cu tiraj forțat
VEZI GAMA PE SITE-UL PRODUCĂTORULUI CONTACTEAZĂ-NE

Turn de răcire
PTE

turn racire circuit deschis PTE

Prezentare generală

Consum redus de energie

Răcire prin evaporare pentru realizarea economiei de energie la nivelul întregului sistem, la temperaturi mai mici de operare

Ventilatorul axial utilizează jumătate din energia necesară unui ventilator centrifugal similar

Performanțele termice ale turnurilor de răcire PTE sunt testate și certificate Eurovent.

Umplutura de înaltă eficiență Verspack cu contact maxim aer/apă și o pierdere mică de presiune a aerului.

Motoare cu ventilator de înaltă eficiență


Nivel de sunet redus

Turnul de răcire PTE are ventilatoare axiale cu zgomot redus. Pentru a reduce și mai mult zgomotul, se pot alege ventilatoarele Whisper Quiet.

Atenuarea sunetului proiectată, testată și evaluată din fabrică este disponibilă pe partea de refulare, pentru o reducere suplimentar zgomotului.

Atenuatoarele de zgomot pentru curgerea apei ating nivele de zgomot apropiate de cele ale turnurilor cu flux transversal. Atenuatoarele de zgomot sunt însoțite întotdeauna de ventilatoare Whisper Quiet.


Întreținere ușoară

Turnul de răcire cu circuit deschis PTE este mai ușor de întreținut decât turnurile de răcire în contracurent produse de alții.

Sistemul de distribuție a apei BranchLok, permite ca fiecare ramură de sprayere să fie demontată pentru o curățare facilă.

Grilele de admisie aer pot fi îndepărtarea ușoară fără alte instrumente.

Panourile de umplutură, cu mânere opționale și panouri laterale detașabile pentru o inspecție și înlocuire mai bună și mai ușoară a umpluturii.

Alinierea motorului: este accesibilă din exterior pentru alinierea ușoară a motorului și tensionarea curelei.

Acces complet la bazinul de apă rece cand sunt îndepărtate grilele de admisie aer.

Ventilatoare ușor accesibile prin glisarea ușii de acces.

Portul opțional de curățare ajută la îndepărtarea nămolului și a mizeriei din bazinul turnului de răcire.

Capacul filtrului de aspirație anti-vortex detașabil.


Turnurile PTE pot fi livrate și instalate ușor

Sistemul de etanșare InterLok înseamnă că PTE se poate monta rapid. Bazinul și secțiunea superioară se instalează fără niciun fel de bandă de izolare!

Amprentă compactă – PTE perfect pentru spații înguste.

Livrarea în containere este adesea posibilă!


Siguranța în operare

Turnurile PTE sunt ușor de curățat și de inspectat reducând riscul apariției bacteriilor (de exemplu Legionella) sau biofilmului în interiorul turnului de răcire.

Autocurățarea bazinului de apă rece și umplerea acestuia deasupra bazinului înclinat pentru a spăla murdăria și resturile.

Separatorii de picături de înaltă eficiență sunt testați și certificați Eurovent.

Grilele de admisie aer împiedică pătrunderea razelor solare în interiorul turnului pentru a preveni creșterea biologică în turn, filtrează aerul și oprește stropirea apei în exterior.

Sistemul opțional de conducte cu duze ejectoare ajută la îndepărtarea murdăriei din bazin și împiedică colectarea sedimentelor în bazinul de apă rece.

Principiu de funcționare

Apa caldă de proces (1) provenită de la sursa de căldură pătrunde în sistemul de pulverizare (2) din partea superioară a turnului de răcire unde este distribuită peste umplutură (mediul de transfer de căldură) (3). În același timp, ventilatorul axial (4), situat în partea superioară a unității, atrage aerul din părțile laterale ale unității (5) peste umplutură. Grilele de admisie aer (6) protejează turnul de resturile care vor fi atrase în unitate. În timp ce apa caldă de proces vine în contact cu aerul rece, acesta din urmă se încălzește și o parte din apa de proces se evaporă, ceea ce elimină căldura din apa rămasă. Bazinul înclinat (7) sau bazinul ce colectează apa răcită după care revine la sursa de căldură a procesului (8). Aerul cald saturat (9) trece mai întâi prin separatoarele de picături (10), care îndepărtează picăturile de apă din aer și apoi ies din turn în partea de sus.

Beneficii cheie

 • Consum scăzut de energie
 • Zgomot redus
 • Întreținere ușoară

Aplicații tipice

 • Aplicații industriale, de la cele mici până la cele mari
 • Aplicații cu apă murdară
 • Înlocuirea turnurilor construite la locație cu turnuri PTE fără bazin
VEZI GAMA PE SITE-UL PRODUCĂTORULUI CONTACTEAZĂ-NE

Turn de răcire
FXT

turn racire circuit deschis FXT

Prezentare generală

Instalare ușoară

Turnurile FXT sunt asamblate din fabrică pentru o montare ușoară, cu ajutorul unor macarale de mici dimensiuni.

Economie de energie

Răcire prin evaporare pentru realizarea economiei de energie la nivelul întregului sistem, la temperaturi mai mici de operare

Ventilatorul axial utilizează jumătate din energia necesară unui ventilator centrifugal similar

Umplutura BACross este configurată din fabrică pentru asigurarea unui contact cât mai eficient între apă/aer și o cădere de presiune scăzută a aerului pentru răcire eficientă, cu consum limitat de energie.

Economisește kW la pompă! Sistemul gravitațional de distribuție a apei înseamna o pompă cu înălțime de pompare mai mică


Întreținere ușoară

Inspecția sistemului de distribuție a apei (bazin de apă caldă și duze) este posibilă din exteriorul unității, chiar și atunci când turnul este în funcțiune.

Acces ușor la umplutură și separatori de picături din exterior.

Grilele de admisie a aerului sunt ușor detașabile pentru acces la ventilatoare, rulmenți, motor și sistem de antrenare.


Durată lungă de viață

Sunt disponibile diferite materiale rezistente la coroziune, inclusiv Baltibond, înveliș hibrid patentat, pentru a garanta o durată lungă de viață.

Principiu de funcționare

Apa caldă de proces (1) provenită de la sursa de căldură intră în sistemul de distribuție a apei (2) în partea superioară a turnului de răcire, unde este distribuită peste umplutură (3) sau mediul de transfer de căldură. În același timp, ventilatorul axial (4), situat în partea laterală a unității, suflă aerul (5) peste umplutură. În timp ce apa caldă de proces vine în contact cu aerul rece, acesta din urmă se încălzește și o parte din apa de proces se evaporă, ceea ce elimină căldura din apa rămasă. Bazinul turnului (6) colectează apa răcită după care este direcționată către sursa de căldură a procesului (7). Aerul cald saturat (8) trece mai întâi prin separatorii de picături (9), care îndepărtează picăturile de apă din aer și apoi ies din turn prin partea opusă a ventilatorului.

Beneficii cheie

 • Instalare rapidă
 • Eficiență energetică
 • Întreținere facilă

Aplicații tipice

 • Aplicații industriale mici și medii
VEZI GAMA PE SITE-UL PRODUCĂTORULUI CONTACTEAZĂ-NE

SERVICIILE NOASTRE

3d

Soluții tehnice și proiectare 3D

icon racire

Distribuție și instalare de echipamente

icon

Lucrări de montaj

servicii hvac la cheie icon

Proiecte la cheie

icon control de la distanță

Sisteme de automatizare și monitorizare la distanță

icon mobilitate

Reabilitare și modernizare pentru orice tip de turnuri de răcire

icon man at work

Service și asistență post-vânzare