Brandul ICS a devenit INTERCOOLING

Filtrarea si tratarea apei industriale

Soluții complete pentru asigurarea calității apei și protejarea instalațiilor și a suprafețelor de schimb de căldură. Folosind sistemele de filtrare mecanică și stațiile de tratare chimică a apei evitați înfundarea, depunerile, coroziunea și creșterile micro-biologice cum ar fi legionella.

Dedurizare și tratare chimică

ICS Tratarea Apei

Oferim programe specializate de tratare a apei pentru o operare sigură a turnurilor de răcire.

Testate în sute de aplicații, soluțiile noastre customizate sunt adaptate cerințelor instalației și asigură fiabilitatea și viața lungă a echipamentelor.

Oferim soluții de tratare pentru instalații de răcire și încălzire, sisteme cu apă industrială dar și împotriva dezvoltării de “Legionella”. Echipamentele noastre de ultimă generație sunt fabricate conform specificațiilor ISO 9001.

Rezultatele bune necesită un program complet format din produse, echipamente și servicii care să răspundă cerințelor mecanice, operaționale și chimice specifice fiecărui sistem. INTERCOOLING identifică oportunități pentru a îmbunătăți fiabilitatea, eficiența și siguranța sistemului pe care alții ar putea să le rateze.

Beneficii cheie

 • Consum minim de energie electrică
 • Reducerea consumului de apă
 • Operare sigură și fiabilă a sistemului
 • Combaterea eficientă a formării Legionellei

Aplicații

 • Sisteme de răcire
 • Cazane
 • Instalații de proces
CONTACTEAZĂ-NE

Filtre cu auto-curățare VT0

filtre

Filtrele cu auto-curățare sunt proiectate pentru filtrarea lichidelor ce conțin particule solide și materiale coloidale.

Curățarea sitelor filtrante se face în mod automat, cu un consum minim de apă și fără oprirea procesului de filtrare.

Filtrele sunt realizate complet din oțel inoxidabil, ceea ce le conferă o rezistență excepțională la uzură și coroziune. Ele pot fi furnizate în trei configurații diferite (Y, L și O) în funcție de poziția conexiunilor In / Out.

Cartușul de filtrare poate fi din plasă de poliester introdusă între două tuburi din inox AISI 316, sau cartuș din oțel inoxidabil AISI 316 (REPS) cu trei straturi.

Gradul de filtrare variază de la 25 µm până la 810 µm. Toate filtrele sunt livrate cu robineți, manometre și controller electronic incluse.

Filtre cu auto-curățare Turbonet

filtru apa turbonet sati ics

TURBONET sunt filtre cu auto-curățare cu corp din oțel inoxidabil, disponibile în configurația în formă de Y.

Cartușul de filtrare intern poate fi din plasă de poliester (PES) introdusă într-un tub de plasă din oțel inoxidabil AISI 316 sau în versiune cu strat dublu(REPS) realizat complet din oțel inoxidabil AISI 316. Aceste filtre pot oferi un grad mare de filtrare cuprins între 2000 și 25 μm.

Filtrele TURBONET sunt potrivite pentru tratarea puțurilor de apă, râurilor, canalelor și a apei de proces care conțin solide suspendate. Curățarea filtrului este rapidă și ușoară datorită periilor de curățare antrenate de o unitate de curățare automată. Filtrele sunt livrate cu robineți, manometre și controller electric.

Filtre cu auto-curățare Acquaspeed

filtru curatare apa Acquaspeed

Gama ACQUASPEED sunt filtre cu autocurățare cu corp din oțel inoxidabil, disponibile în două configurații: L, Y. 

Cartușul de filtrare intern poate fi din plasă de poliester (PES) introdusă într-un tub de plasă din oțel inoxidabil AISI 316 sau în versiunea dublă (REPS) realizată complet din oțel inoxidabil AISI 316. Gama de filtrare este de la 400 la 53 μm.

Filtrele ACQUASPEED sunt potrivite pentru a fi utilizate în sisteme presurizate cu debite mici (<30 m3/h). Cartușul este curățat cu ajutorul unui sistem patentat care creează jeturi de apă sub presiune. Acest sistem asigură un consum redus de apă și scurgeri ale fluxului de evacuare în timpul ciclului de curățare. Filtrele sunt livrate cu robinete, manometre și controlere electronice.

Filtre cu auto-curățare Vortex

filtru curatare apa vortex ics

Filtrele VORTEX sunt filtre cu separare centrifugală (hidrociclonică) avand corpul din oțel inoxidabil, special conceput pentru apa care conține nisip sau particule cu greutate specifică mai mare decât apa (γ> 1). Filtrele VORTEX pot elimina până la 99% din nisip și /sau particule cu dimensiuni mai mari de 75 µm și până la 65% cu dimensiuni mai mari de 50 µm. Filtrele VORTEX sunt proiectate pentru a reduce pierderile de cap și mențin cea mai bună eficiență de separare, funcționează continuu, nu conțin elemente filtrante sau piese mobile, pot fi inspectate și scurgerea de jos poate fi echipată cu o vană manuală sau automată.

Filtre separatoare automate BAC

Filtre separatoare automate BAC

Filtrele separatoarele BAC sunt proiectate special pentru a îndepărta depunerile, nisipul și solidele în suspensie din lichidele de proces.

Solidele în suspensie sunt separate prin forța centrifugală și se acumulează în camera inferioară de purjare. Sistemul utilizează o purjare automată pentru a elimina solidele separate.

Separatorul va elimina impuritățile din fluide, ducând astfel la creșterea eficienței sistemului și la scăderea costurilor de operare.

Combinând un sistem de filtrare adecvat și un sistem de conducte prevăzute cu duze ce agită apa, obțineți o metodă eficientă de eliminare a sedimentelor în bazinul de apă rece al turnurilor de răcire.

Beneficii cheie

 • Reduceți consumul de chimicale cu 25%
 • Creșteți durata de viață a echipamentului prin reducerea coroziunii ce se formează sub depuneri
 • Reducerea consumului de apă prin operarea la cicluri mai mari de concentrare
 • Reducerea perioadei de curățare a bazinului, a duzelor și a sistemului de distribuție, dar și reducerea perioadei în care echipamentul este oprit pentru efectuarea acestor lucrări.
 • Reducerea dezvoltării bacteriene și a biofilmului

METODE DE CREȘTERE A EFICIENȚEI SISTEMULUI

 • păstrarea suprafețelor de transfer termic si a serpentinelor de răcire curate
 • păstrarea sistemelor de distributie si a duzelor curate, reducând astfel consumul total de energie al procesului
CONTACTEAZĂ-NE

Sistem de eliminare a durității apei prin electroliză

Sistem de reducere a durității libere cu funcționare prin electroliză

Sistemul de reducere a durității libere este un sistem automat de tratare și curățare a turnului de răcire care elimină depunerile și alte substanțe din turnul de răcire și conducte. Tehnologia electrolitică menține turnurile și circuitele de apă de răcire fără încrustații și murdărie biologică. Sistemul generează clor și alți oxidanți puternici pentru distrugerea bacteriilor și microorganismelor. 


Economisește consumul electric

Sistemul reduce scalarea și ajută la controlul solidelor care se acumulează în umplutura turnurilor, ceea ce îmbunătățește diferența de temperatură a apei care trece prin turn. Acest lucru economisește consumul de energie electrică al chillerelor conectate la circuitul de apă. 


Reduce coroziunea

Sistemul crește pH-ul apei, ceea ce reduce potențialul de coroziune, prevenind astfel uzura echipamentului și a conductelor.


Economisește apă

Apa este evacuată din echipamentele de răcire pentru a preveni acumularea de minerale. Sistemul permite turnurilor de răcire să funcționeze la mai mult de două ori concentrația de solide dizolvate permisă de tratamentul chimic, ceea ce economisește până la 50% din apa evacuată. Apa purjată poate fi potrivită pentru a fi reutilizată pentru irigații sau aplicații generale, deoarece apa nu conține substanțe chimice, permițând astfel până la 100% reutilizarea apei evacuate.


Asigură apă curată

Sistemul folosește reacțiile chimice cauzate de electroliză pentru a asigura o dezinfecție constantă a bacteriilor și microorganismelor.

Beneficii cheie

 • Consumul electric scăzut
 • Coroziune redusă
 • Consum de apă scăzut
 • Generează apă curată
CONTACTEAZĂ-NE

SERVICIILE NOASTRE

3d

Soluții tehnice și proiectare 3D

icon racire

Distribuție și instalare de echipamente

icon

Lucrări de montaj

servicii hvac la cheie icon

Proiecte la cheie

icon control de la distanță

Sisteme de automatizare și monitorizare la distanță

icon mobilitate

Reabilitare și modernizare pentru orice tip de turnuri de răcire

icon man at work

Service și asistență post-vânzare