Filtrarea și tratarea apei

Soluții complete pentru asigurarea calității apei și protejarea instalațiilor și a suprafețelor de schimb de căldură. Folosind sistemele de filtrare mecanică și stațiile de tratare chimică a apei evitați înfundarea, depunerile, coroziunea și creșterile micro-biologice cum ar fi legionella.

Dedurizare și tratare chimică

Oferim programe specializate de tratare a apei pentru o operare sigura a turnurilor de racire.
Testate in sute de aplicatii, solutiile noastre customizate sunt adaptate cerintelor instalatiei si asigura fiabilitatea si viata lunga a echipamentelor.

Oferim soluții de tratare pentru instalații de răcire și incalzire, sisteme cu apă industriala dar si impotriva dezvoltarii de “Legionella”. Echipamentele noastre de ultimă generatie sunt fabricate conform specificațiilor ISO 9001.

Rezultatele bune necesită un program complet format din produse, echipamente și servicii care să răspundă cerințelor mecanice, operaționale și chimice specifice fiecărui sistem. ICS identifică oportunități pentru a îmbunătăți fiabilitatea, eficiența și siguranța sistemului pe care alții ar putea să le rateze.

Beneficii cheie

 • consum minim de energie electrică
 • reducerea consumului de apă
 • operare sigură și fiabilă a sistemului
 • combaterea eficientă a formării Legionellei

Aplicații

 • sisteme de răcire
 • cazane
 • instalații de proces

Filtre cu auto-curățare

Filtrele cu auto-curățare sunt proiectate pentru filtrarea lichidelor ce contin particule solide și materiale coloidale.

Curățarea sitelor filtrante se face in mod automat, cu un consum minim de apa si fără oprirea procesului de filtrare.

Filtrele sunt realizate complet din oțel inoxidabil, ceea ce le conferă o rezistență excepțională la uzură și coroziune. Ele pot fi furnizate în trei configurații diferite (Y, L și O) în funcție de poziția conexiunilor In / Out.

Cartușul de filtrare poate fi din plasă de poliester introdusă între două tuburi din inox AISI 316, sau cartuș din oțel inoxidabil AISI 316 (REPS) cu trei straturi.

Gradul de filtrare variază de la 25 µm până la 810 µm. Toate filtrele sunt livrate cu robineti, manometre și controller electronic incluse.

Filtre separatoare automate BAC

Filtre separatoare automate BAC

Filtrele separatoarele BAC sunt proeictate special pentru a îndepărta depunerile, nisipul și solidele in suspensie din lichidele de proces.

Solidele în suspensie sunt separate prin forța centrifugală și se acumulează în camera inferioară de purjare. Sistemul utilizează o purjare automată pentru a elimina solidele separate.

Separatorul va elimina impuritatile din fluide, ducând astfel la creșterea eficienței sistemului și la scăderea costurilor de operare.

Combinand un sistem de filtrare adecvat și un sistem de conducte prevazute cu duze ce agita apa, obtineti o metodă eficientă de eliminare a sedimentelor în bazinul de apă rece al turnurilor de răcire.

Beneficii cheie

 • Reduceți consumul de chimicale cu 25%
 • Creșteți durata de viață a echipamentului prin reducerea coroziunii ce se formeaza sub depuneri
 • Reducerea consumului de apă prin operarea la cicluri mai mari de concentrare
 • Reducerea perioadei de curatare a bazinului, a duzelor si a sistemului de distributie, dar si reducerea perioadei in care echipamentul este oprit pentru efectuarea acestor lucrari.
 • Reducerea dezvoltării bacteriene și a biofilmului

METODE DE CREȘTERE A EFICIENȚEI SISTEMULUI

 • păstrarea suprafețelor de transfer termic si a serpentinelor de răcire curate
 • păstrarea sistemelor de distributie si a duzelor curate, reducând astfel consumul total de energie al procesului

SERVICIILE NOASTRE

Soluții tehnice și proiectare 3D

Distribuție și instalare de echipamente

Lucrări de montaj

Proiecte la cheie

Sisteme de automatizare și monitorizare la distanță

Reabilitare și modernizare pentru orice tip de turnuri de răcire

Service și asistență post-vânzare