Brandul ICS a devenit INTERCOOLING

Reabilitări și modernizări turnuri de răcire

Umplutură de turn

ICS furnizează diferite tipuri de umplutură pentru turnuri, atât peliculară cât și tip „splash”, care sunt utilizate în numeroase aplicații industriale pentru a crește eficiența instalației și a suprafeței de schimb de căldura în același volum ocupat.

În functie de nevoile instalației, putem alege modelul de umplutură cel mai potrivit calculând suprafața de schimb de căldură și pierderea de presiune admisibilă.  Rezistența mecanică ridicată, calitatea materiilor prime folosite și forma geometrica tip fagure asigură un nivel ridicat de performanță.

Pentru a facilita instalarea, componentele pot fi livrate la dimensiunile cerute, și pentru optimizarea costurilor de transport, toate modelele FMC pot fi livrate în foi, și asamblate local pe șantier folosind un lipici-solvent fără reziduuri sau prin sudare termică.

1. FMC 12

Material: PVC

Configurație: Canale încrucișate

Suprafață specifică: 245 m2/m3

Temperatură maximă: 60°C

2. FMC 19

Material: PVC

Configuratie: Canale incrucisate

Suprafață specifică: 165 m2/m3

Temperatură maximă: 60°C

3. FMV 21

Material: PVC

Configuratie: Canale verticale

Suprafață specifică: 146 m2/m3

Temperatură maximă: 60°C

4. FMC 27

Material: PVC

Configurație: Canale incrucisate

Suprafață specifică: 114 m2/m3

Temperatură maximă: 60°C

5. FMC 50

Material: PVC

Configuratie: Canale incrucisate

Suprafață specifică: 66 m2/m3

Temperatură maximă: 60°C

6. TFM 12

Material: PVC

Configurație: Canale încrucișate

Suprafață specifică: 245 m2/m3

Temperatură maximă: 60°C

7. TFM 19

Material: PVC

Configurație: Canale încrucișate

Suprafață specifică: 36.25 m2/m3

Temperatură maximă: 60°C

8. TFM 27

Material: PVC

Configurație: Canale încrucișate

Suprafață specifică: 26 m2/m3

Temperatură maximă: 60°C

Beneficii cheie

 • Creșterea eficienței instalației
 • Scăderea spațiilor ocupate și a lucrărilor de construcții
 • Pierderi de presiune scăzute
 • Rezistența mecanică ridicată
 • Rezistență la agresiuni chimice și biologice
 • Livrare la dimensiunea cerută
 • Greutate redusă, modularitate și ușurință de manevrare
 • PVC certificat CTI136 și ASTM E-84 pentru caracteristici de auto-stingere

Separatori de picături

blade

Separatorii de picături permit eliminarea lichidelor într-un flux gazos, cel mai frecvent separarea picaturilor de apă dintr-un curent de aer. Separatorii de picături tip panou sunt fabricați din PVC si îndeplinesc standardele CTI136 și ASTM E-84 pentru rezistență la incendiu.
Proiectați pentru o eficiență ridicată a separării si testați atât pentru eficiență cât și pentru rezistența mecanică.

Se caracterizează prin ușurința manipulării ce facilitează integrarea lor în instalație, atât în etapa de montaj cât și la lucrările de mentenanță. La cerere, toate aceste produse pot fi livrate cu rame fabricate din diferite materiale, atât din material plastic, cât și din metal.

Beneficii cheie

 • Pierderi de presiune minime
 • Rezistență mecanică ridicata
 • Montaj ușor datorită construcției modulare
 • Greutate redusă, ce permite manevrarea ușoară
 • Rezistență la agresiuni chimice și biologice

Grile de admisie a aerului

IL 65

Grilele de admisie a aerului fac posibilă protejarea de soare a bazinele de colectare a apei, limitând astfel formarea de alge și evitând admisia corpurilor străine sau a frunzelor, precum și a împroșcării cu apă.

Beneficii cheie

 • Material: PVC
 • Temperatură maximă: 60°C
 • Viteză maximă a aerului: 5 m/s

Duze de stropire

duze stropire

Furnizăm duze pentru dispersia apei pentru toate tipurile de turnuri de răcire, condensatoare și răcitoare de lichide. Duzele noastre pot fi construite astfel încât să se potrivească tuturor modelelor de echipamente de răcire evaporative.

Sisteme de distribuție

sisteme de distributie

ICS poate proiecta și furniza sisteme de distribuție complete pentru turnuri de răcire de orice dimensiune.
Putem livra sisteme de conducte din PVC sau din alte materiale plastice.

Structuri de susținere

structuri de sustinere echipamente hvac

Pentru a susține componentele din interiorul turnurilor de răcire folosim profile HILTI, confecționate din oțel galvanizat pentru o rezistență foarte bună la coroziune.

Sisteme de transmisie

ventilator ICS SistemeTransmisie

Furnizăm și înlocuim ventilatoarele existente, inclusiv motorul și cutia de transmisie a motorului.

Componentele livrate de noi sunt extrem de fiabile și ușor de întreținut, singura operațiune necesară fiind aceea de schimbare a uleiului la fiecare 5 ani de funcționare.

Putem furniza toate componentele transmisei:

 • Motoare electrice
 • Rulmenți
 • Fulii si volante
 • Curele de transmisie
 • Axuri pentru ventilatoare axiale și centrifugale

Componente mecanice

ICS Componente Mecanice HVAC

Ventilatoare axiale

Ventilatoarele axiale sunt o componentă de performanță a turnurilor de răcire și sunt supuse unor solicitări extrem de ridicate în timpul funcționării. Având în vedere că sunt componente ale echipamentelor care se rotesc la viteze foarte mari, este critic sa fie inspectate la perioade regulate pentru fisuri, oboseală a materialului, coroziune sau deteriorări în operare.

Pe lângă faptul ca pot prezenta un pericol de siguranță foarte mare, defecțiunile ventilatorului pot provoca pagube majore turnurilor de răcire.

Separatorii de picături, virolele ventilatoarelor, componentele distribuției și multe alte componente pot fi afectate și pot provoca costuri mari de reparare.

Putem furniza ventilatoare de toate dimensiunile pentru turnurile de răcire, condensatoare și răcitoare de fluide.

Roți pentru ventilatoarele centrifugale

Roțile pentru ventilatoare centrifugale sunt create special pentru echipamentele de răcire prin evaporare și sunt produse din oțel galvanizat și oțel inoxidabil 304. Este de asemenea disponibilă acoperirea cu pulbere epoxidică pentru roțile de ventilator galvanizate.

Roțile ventilatoarelor sunt prevăzute cu o structură sudată, nituită și cu știft de presare cu șuruburi de prindere și cu butuc de blocare a clemei, pentru a asigura o racordare adecvată la contactul cu axul și o alunecare redusă a roții. Acestea au un design curbat frontal și sunt echilibrate dinamic pentru o funcționare perfectă fără vibrații.

Motoare

Motoarele pentru ventilatoare sunt disponibile atât pentru unitățile cu transmisie directă, cât și pentru cele cu acționare pe curea. Motoarele sunt conforme MEPS, pot fi și acoperite epoxidic și pot avea rulmenți dublu capsulați.

Aceste motoare sunt concepute pentru condițiile de operare dificile ale aplicațiilor cu echipamente de răcire prin evaporare, și încorporează caracteristici de design ce asigură o performanță fiabilă în medii de operare cu umiditate 100%. Clasa IP56 este standardul minim pentru fiecare motor. Motoarele sunt disponibile de la 0,37kW până la 45kW.

Trolii

Fuliile pot fi fabricate din aliaje de aluminiu de înaltă calitate sau fontă standard. Fuliile de aluminiu sunt superioare alternativelor de fontă utilizate în mod obișnuit în echipamentele de răcire prin evaporare, deoarece oferă o protecție mai bună împotriva coroziunii. La fuliile din fontă pot apărea puncte de rugină localizate pe canelurile de antrenare, care deteriorează curelele și măresc uzura acestora. Fuliile din aluminiu nu prezintă această problemă, iar rezultatul este o durată mai lungă de viață a curelelor de antrenare, o întreținere mai redusă a curelei de transmisie și perioade lungi de timp între înlocuirea curelelor de transmisie. Kit-urile de reparație pentru fuliile de aluminiu sunt însoțite de curele de distributie ce sunt confecționate din neopren cu cordoane de poliester.

Rulmenți

Rulmenții turnurilor de răcire sunt în mod obișnuit supuși la supraîncărcare, la defectare din cauza uzurii, la învechirea lubrifiantului și la coroziune. Lagărele montate în interiorul echipamentului sunt expuse la vapori de apă, la condens și la temperaturi ridicate care contribuie la reducerea duratei de viață a rulmenților. Pentru a prelungi funcționarea lagărelor, este important ca acestea să fie inspectate și gresate în mod constant.

Oferim o gamă variată de rulmenți, potriviți turnurilor de răcire, condensatoarelor și răcitoarelor de lichid.

Axuri ventilatoare

Axul ventilatoarelor este fabricaț din oțel și/sau oțel inoxidabil. Axurile prezintă canale de blocare la capete, iar pentru aplicații specifice aceștia pot avea canale de blocare și suruburi de fixare pe mijlocul axului.

Oferim o gamă variată de componente pentru echipamente evaporative, precum și instalarea acestora.

Serpentine de răcire

În cadrul testelor pentru performanță termică, acest model de serpentine a demonstrat performanțe crescute de răcire, oferind o eficiență a sistemului de neegalat.

Proiectate și produse în fabricile BAC.

Serpentina este construită din țeavă de oțel de lungime continuă, ce este zincată la cald după fabricare. Serpentinele de răcire sunt proiectate pentru o presiune maximă de lucru de 10 bar, conform PED.
Serpentinele condensatoarelor sunt proiectate pentru o presiune maximă de lucru de 23 bar în conformitate cu PED. Testate pneumatic la 34 bar.

Beneficii cheie

 • Construite la standarde industriale
 • Testate în fabrică
 • Presiuni de operare conforme PED.

Piese de schimb originale BAC

Piesele de schimb  originale BAC nu sunt doar simple componente. Ele asigură operarea fiabilă a echipamentului de răcire pe întreaga durată a anului, oferindu-vă următoarele beneficii:

 • Performanța inițială a echipamentului pentru a minimiza costul de operare al sistemului
 • Timp minim de întrerupere a procesului tehnologic, durată maximă de funcționare
 • Siguranță operațională
 • Îmbunătățirea funcționării și întreținerii prin tehnologii de ultimă oră
 • Disponibilitate și trasabilitate pe termen lung
 • Livrare rapidă

Piesele de schimb originale BAC vă pot oferi aceste beneficii deoarece:

 • Respectă specificațiile BAC – optimizate in cei peste 70 de ani de experiență in domeniul instalațiilor de răcire.
 • Fiecare componentă trece printr-un proces de testare în condiții diferite
 • Componentele BAC îndeplinesc cerințe de siguranță și de calitate de neegalat.
 • Piesele BAC sunt de ultimă generatie și se potrivesc perfect

Refacerea suprafețelor metalice

   

Refacem structura metalică de susținere și panourile laterale ale turnului care prezintă un grad ridicat de coroziune.

Suprafețele metalice sunt tratate cu un strat protector de rășini și compuși acrilici, ceea ce crește rezistența la coroziune și durata de viață a turnului de răcire.

Serviciile de refacere a suprafețelor metalice prelungesc durata de viață a echipamentului. Acestea includ repararea sau înlocuirea panourilor și componentelor structurale care sunt supuse coroziunii sau deteriorării mecanice. ICS oferă un serviciu de re-vopsire de înaltă calitate pentru suprafețele interioare ale echipamentelor de răcire.

Oportunități de economisire de energie

Echiparea turnurilor de răcire existente cu VSD – Variable Speed Drives (convertizoare de frecvență)

SERVICIILE NOASTRE

3d

Soluții tehnice și proiectare 3D

icon racire

Distribuție și instalare de echipamente

icon

Lucrări de montaj

servicii hvac la cheie icon

Proiecte la cheie

icon control de la distanță

Sisteme de automatizare și monitorizare la distanță

icon mobilitate

Reabilitare și modernizare pentru orice tip de turnuri de răcire

icon man at work

Service și asistență post-vânzare